Friday, May 10, 2013

Turun berat badan 5 kg dengan set slimming paling ringkas!

Setakat ini, suami saya telah berjaya menjual 4 slimming set, omega dan vitalea kpd kawan2 dia di sini. Itu yang saya ingatla. Rasanya ada lagi kalau tak silap. Gembira betul saya suami saya tolong promote pada kawan2 dia. Dorang dah mula cerita pasal shaklee kat kilang. kuikuikui.

Dorang pon tau bonus 'upline' saya 10K. Nak tergelak  betul! Tak penah rasanya cerita pasal bonus 'upline' saya 10K, cuma tulis kat FB '5 angka' . So  org assume 5 angka = 10k. Well tak salah, tp boleh jadi jugak 25K. jeng jeng jeng..hihi.ok ni topik lain.

Semalam suami saya balik keje, dia bgtau kawannya yang ambik alfalfa dan lecithin dah turun 5 kg. Wow happynya sayaaa!! Kawannya juga suka buat teh alfalfa!..hmmm kena try lah ye untuk sesape yg dalam proses turunkan berat badan tu.:-).Saya percaya selain mengambil supplement, kita juga kena menjaga pemakanan dan melakukan senaman. water intake sgt2 penting.

Kena tau juga kira kalori yg perlu diambil sehari.ni calculator nak kira kalori.

 http://www.caloriesperhour.com/ 

Actually banyak lagi link yg ada di internet untuk kira kalori ni. google je zas keluar macam2.:-)Bila dah tau berapa banyak kalori yang perlu kita ambil sehari, jadi dengan mudah kita boleh kawal pemakanan kita.   

Minum air kosong juga sangat2 penting. Pengambilan air kosong ni bergantung kepada berat badan. Lagi besar badan seseorang, lagi banyak air yang diperlukan. Secara amnya, kita perlu ambil sekurang2nya 2L air setiap hari. Air kosong dapat mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan. 

Lagi satu senaman pon penting. Tapi untuk yang liaattt sangat nak bersenam, buat kerja rumah pon dah boleh dikira bersenam. Eh vacuum rumah pon boleh berpeluh2 tau! tambah2 kalau anak2 suke makan biskut sepah2 kat segala celah bedah ada biskut ngan coklat dorg. 

Okay banyak bebel. Sesapa nak cuba set kurus shaklee yang paling ringkas ni, boleh pm di FB saya ye.atau call/sms/whatsapp.

FB:puteri hafiza
contact no: +971503218749L

  

2 comments:

  1. hahahaha mesti ramai yg boroi kat kilang tu kan

    ReplyDelete
  2. hohoho...pak arab kompem ramai tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...