Monday, July 21, 2014

Kisah dunia...

Assalamualaikum

Ramadhan dah menghampiri penghujungnya utk kali ini.YaAllah rasa cepatnya masa berlalu. Kerdilnya rasa bila membandingkan amalan yg sempat dilakukan sepanjang ramadhan. 

Dalam kegembiraan nak menyambut hari raya, terlalu banyak berita yg menyayat hati yg melanda dunia dan juga khususnya Malaysia. Walaupun wall fb saya masih penuh dgn iklan shaklee, tak bermakna saya tak peduli. Kadang2 otak rasa penat membaca info2 yg sgt berat utk dihadam dan diterima akal dgn semua peristiwa yg berlaku. 

Tapi kekuatan kita sebagai umat islam adalah percaya dengan kekuasaan Allah. Teruskan berdoa tanpa henti. Merayu pada Allah. Meminta pada Nya. Semoga kita seluruh umat islam sentiasa ditetapkan iman dan takwa. Diberi perlindungan olehNya terutamanya umat islam di Gaza,syria dan seluruh dunia yg ditindas oleh manusia2 yg zalim. 

Umat islam harus bersatu. Memperjuangkan keadilan dan mengangkat martabat kita di mata dunia. Jangan takut mencari kekayaan dunia, tapi jadilah org yg kaya yg dermawan. Bantu menyumbang kepada seluruh umat islam sejagat. InsyaAllah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...